Corona update 14 juni

Het Berka Jong kamp (op het Berka terrein) kan deze zomer helaas niet plaatsvinden. Zoals eerder aangegeven en gecommuniceerd wilden wij nadere informatie van de overheid omtrent het organiseren van zomerkampen afwachten. Dit omdat er nog nadere invulling gegeven ging worden aan de geldende maatregelen. Dit wilden wij graag afwachten alvorens een definitief besluit te nemen omdat dit ons besluit nog kon beïnvloeden. Helaas is er enkel invulling gegeven aan de reeds geldende maatregelen en wat deze voor zomerkampen betekenen.

Ondanks de lange onduidelijkheid is door de staf is de afgelopen maanden hard gewerkt om te kijken wat er voor deze zomer mogelijk zou zijn. Ook is er door de staf nagedacht wat nou precies de kern van dit kamp is. De nauwe verbondenheid door het samen zingen, in een kring zitten en met elkaar in tenten slapen is wat onze kampen kracht geeft. De voor deze zomer geldende maatregelen bieden naar het inzien van de staf en het bestuur niet de gewenste ruimte om het Berka Jong kamp te organiseren op de manier waarnaar iedereen zo verlangd en uitgekeken heeft.

De staf rond nu dit kampjaar af en richt hun blik op volgend jaar. Dan gaan we weer met net zoveel enthousiasme en kracht aan de slag met de voorbereidingen van een nieuw kampjaar.

Praktisch

Zoals eerder gecommuniceerd zal er voor alle deelnemers van Nederlandse kampen de mogelijkheid zijn om reeds betaald kampgeld terug te vragen. Daarbij bieden we ook de mogelijkheid om een kleine of grotere schenking te doen, zodat we in een goede afronding voor de kampstaven kunnen voorzien en de lopende kosten van de organisatie ook dit jaar kunnen worden betaald. Meer informatie hierover is te vinden op de website. Daar is ook een overzicht van Veelgestelde vragen te vinden.

Belangrijkste info op een rijtje

Het Berka Jong kamp (op het Berka terrein) kan deze zomer helaas niet plaatsvinden.

Data
-
Prijs
-
Leeftijd
13 t/m 16 jaar
Locatie
Kampterrein Berka, Ruinen (NL)
Onder begeleiding van
-

Algemene informatie

Verscholen achter zwaaiende takken bevindt zich een groep jongeren op het prachtige terrein van Berka. Dagen gevuld met 4 stemmige zang, uitdagende workshops, diepe  gesprekken, wilde activiteiten en gemoedelijke kampvuren vormen het kamp. In twaalf dagen krijg je de kans om je grenzen te verleggen en je horizon te verrijken. Leef je door de dag uit tijdens het sport en spel om ’s avonds dieper op het thema in te gaan tijdens de sjok-groepjes onder het genot van een warme kop chocolademelk. Lukt het jou om dit jaar de staf te verslaan tijdens het volleyballen?

Tijdens dit kamp krijg je de vrijheid en de kans om jezelf te ontdekken, een unieke mix van avontuurlijkheid en geborgenheid. Zingen, sporten, toneelspelen, er is voor jou de vrijheid om je talenten te laten uitspringen. Tijdens het kamp zorgt de priester voor de twee mensenwijdingsdiensten en een rustige dagsluiting. Pomp je banden op en verstel je zadel want tijdens het kamp trekken we op fietstocht. Waarheen? Kom er zelf achter tijdens deze zomer.

Sjok-groepjes

Als de avond valt zal je in sjok-groepjes genieten van een heerlijke warme chocolademelk. Onder de sterrenhemel, bij het schijnsel van een olielamp wordt samen met een staflid een ontspannen moment gecreëerd waarbij er terug wordt gekeken op de dag. Hierdoor zal je elkaar beter leren kennen en kan je echt even vertellen hoe het met je gaat. Vaak is dit het favoriete moment van de dag, een fijne manier om samen de dag af te sluiten.

Workshops

Na het ontbijt en het zingen zal je in groepjes uiteengaan voor de workshops. Stafleden dagen je uit om je grenzen te verleggen en natuurlijk heel veel lol te hebben! De workshops zullen bestaan uit sporten, fotograferen, toneelspelen, het ultieme bosspel bedenken en heb je bijvoorbeeld wel eens van slacklining gehoord? Oefening baart kunst!

Foto's

Warme chocolademelk bij het schijnsel van een olielamp. Goede gesprekken onder de sterrenhemel na een dag vol uitdagende workshops. Nieuwe vrienden en flauwe grappen, ga jij met ons mee?