Algemene informatie

Berka Jong is het jeugdkamp op Berka, gericht op de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar. Een unieke mix van avontuurlijkheid en geborgenheid.

Verscholen achter de zwaaiende takken schuilen 80 kinderen afgesloten van de bewoonde wereld. Dagen gevuld met 4 stemmige zang, uitdagende workshops, diepe gesprekken, wilde activiteiten en gemoedelijke kampvuren. In twaalf dagen krijg je de kans je grenzen te verleggen en je horizon te verrijken. Leef je door de dag uit tijdens het sport en spel om ’s avonds dieper op het thema in te gaan tijdens de sjok-groepjes onder het genot van een warme kop chocolademelk. Lukt het jou om dit jaar de staf te verslaan tijdens het volleyballen?

Een kamp waar kinderen de vrijheid en de kans krijgen zichzelf te ontdekken. Zingen, sporten, toneelspelen, er is voor iedereen de vrijheid om zijn of haar talenten te laten uitspringen. Tijdens het kamp zorgt de priester voor twee mensenwijdingsdiensten en een rustgevende avondsluiting. Pomp je banden op en verstel je zadel want tijdens het kamp trekken we op fietstocht. Waarheen? Kom er zelf achter tijdens deze zomer.

Belangrijkste info op een rijtje

Voor dit kamp zijn er nog plekken vrij voor jongens.

Data
06-08-2019 t/m 18-08-2019
Prijs
€346,-
Leeftijd
13 t/m 16 jaar
Locatie
Kampterrein Berka, Ruinen (NL)
Onder begeleiding van
Priester: Karel-Jan Tolsma

Chockgroepjes

Elke avond drinken we warme chocolademelk. Dat gebeurt in de zogenaamde vaste chocgroepjes. Met ongeveer zeven deelnemers en een staflid ga je ergens op het terrein zitten, onder de sterrenhemel, met een olielampje erbij. Hierdoor leer je elkaar wat beter kennen en kan het staflid volgen hoe het met je gaat. Dit is vaak een van de gezelligste momenten van de dag: lekker kletsen over van alles en nog wat. Een fijne manier om de dag samen af te sluiten.

Workshops

Na het ontbijt en het zingen gaan de deelnemers in groepjes uiteen voor de workshops. De stafleden dagen je uit om nieuwe dingen te leren, je grenzen te verleggen en natuurlijk vooral heel veel lol te hebben! Sporten, fotograferen, toneelspelen, het ultieme bosspel bedenken en heb je bijvoorbeeld wel eens van slacklining gehoord? Oefening baart kunst!

Foto's

Warme chocolademelk onder de sterrenhemel, met een olielampje erbij. Na een dag vol uitdagende workshops. Nieuwe vrienden, flauwe grappen en toffe gesprekken. Ga je mee?