Stafleden

Als staflid op één van onze kampen ben je, samen met de rest van de staf, verantwoordelijk voor het organiseren en leiden van het kamp. Vanaf ongeveer een half jaar voor aanvang van het kamp heb je regelmatig contact, vergader je en ga je leuke dingen doen. Op die manier leer je elkaar goed kennen en kan er in de tussentijd een mooi kamp ontstaan.

In het hemelvaartsweekend ga je met alle stafleden van onze organisatie kamperen op één van onze terreinen. In dat weekend leer je meer over de kampen en hoe je om kan gaan met de deelnemers op je kamp. Daarnaast kan je alvast meemaken hoe het is om op kamp te zijn en nieuwe vrienden ontmoeten!

Elk kamp heeft uiteenlopende types mensen nodig voor uiteenlopende functies. Zo zijn er mensen nodig voor de technische zaken, het leiden van een workshop (zeilen, skiën, etc.) en natuurlijk voor in de keuken. Op kinderkamp zijn er daarnaast tentleiders nodig, die zijn verantwoordelijk voor een jongens- of meisjestent van ongeveer acht kinderen. Wat alle stafleden gemeen hebben is dat ze enthousiast en gemotiveerd zijn, dat ze van menselijk contact houden. Daarnaast kan je door het staflid zijn ook dingen in jezelf ontdekken en ontwikkelen die je nooit van tevoren had bedacht!

Om staflid te zijn hoef je geen binding te hebben met de Christengemeenschap. Wel is het belangrijk om je te realiseren dat ieder kamp een belangrijk cultisch aspect heeft. Er zit bijvoorbeeld een priester in iedere staf! Het is onze ervaring dat de persoonlijke aanwezigheid van de priester en andere cultische elementen een grote meerwaarde hebben voor ieder kamp, ook voor de mensen die niet gelovig of religieus zijn. Priesters van de Christengemeenschap zijn over het algemeen vrij werelds en heel open voor vragen en gesprek over zingeving, geloof en religie. In de voorbereiding van het kamp en op kamp zelf wordt hiervoor ruimte ingebouwd zodat eenieder inbreng kan hebben over waarom we de dingen doen zoals we ze doen.

Wil je mee op kamp als staflid? Of wil je vrijblijvend komen kijken op onze eerste bijeenkomst in februari? Ga naar de stafaanmeldingspagina om je aan te melden.

Staflid worden?

Alle kampen worden volledig georganiseerd door jonge vrijwilligers. Zij zorgen er met veel zorgvuldigheid, creativiteit en energie voor dat het programma gebalanceerd is en de sfeer goed, zodat iedereen zijn eigen plekje kan vinden in het kamp. Ben je geïnspireerd, gemotiveerd, enthousiast, verzorgend, vol energie en wil je dat graag met anderen delen?