Algemene informatie

Het avontuur begint elke ochtend opnieuw: je pakt spullen in en reist naar een nieuwe plek. Het hangt van het weer, de wind en jouw inspanning af hoe snel je daar aankomt. Elke boot wordt bemand door vier deelnemers en een staflid. De deelnemers overnachten op de boot, stafleden in tenten op de wal. Naast het zeilen maken sport, muziek, een kampvuur en spannende spellen deze acht dagen tot een prachtig kamp. Elke zomer staat er een nieuw thema centraal, dat terugkomt in thema-avonden en soms een spel, verzorgd door de staf.

Het kamp wordt begeleid door dertien ervaren stafleden, die samen met jou op avontuur gaan door Friesland, steeds weer nieuwe plekjes ontdekkend. Kun je nog niet zeilen? Geen probleem! Dat leer je vanzelf op kamp.

Belangrijkste info op een rijtje

Data
20 t/m 28 juli 2024
Prijs
€ 490
Leeftijd
14 t/m 18 jaar
Locatie
Friesland (NL)
Onder begeleiding van
Jeroen Benschop

Zeilen en theorie

Met vier deelnemers en een staflid beman je een boot. Het is altijd weer een verrassing wat de dag van je zal vragen. Moet je alle zeilen bijzetten, of heb je de wind in de rug? Iedereen neemt alle taken in de boot waar, dus je krijgt met alle aspecten van het zeilen te maken.

Het is geen probleem als je nog niet kunt zeilen. Alle stafleden zijn gevorderde zeilers. Zij leren je naast zeilen in de praktijk, ook de theorie.

Rondtrekken

We trekken de hele week door het mooie Friese landschap. Elke dag gaan we met elkaar op zoek naar een plek om ons kamp op te zetten en de nacht door te brengen. Deze plek maken we snel tot een thuis door tenten op te zetten, gezamenlijk te eten en een kampvuur te maken.

Avond en nacht

Naast de dagen, zijn ook de avonden aan en op de Friese meren heerlijk. Als het donker wordt, brengt het kampvuur ons licht en is er tijd om lekker wat te kletsen, muziek te maken of te genieten van de sterrenhemel. Soms hebben we een speciale avondactiviteit. We gaan bijvoorbeeld nachtzeilen: in het schemerdonker heb je het water helemaal voor jezelf. Zo kun je, met een olielamp in de mast, genieten van de kabbelende golfjes en de zon die langzaam achter de horizon verdwijnt. Het kamp heeft elk jaar een paar thema-avonden waarbij je in groepjes samenkomt. Ook doen we een paar keer een spannend avondspel.

Foto's

De hele dag vol water, zon en wind. Met het hele kamp zingen en eten. En dan 's avonds liggend in het natte gras naar de sterren kijken. Ga jij ook mee op zeilzwerfkamp?