Algemene informatie

Op het moment dat je met de auto het rotsige bospad richting het kampterrein opdraait, begint het avontuur van Jeugdkamp Rogery. Aan het einde van dit bospad wacht een glooiend grasveld, omgeven door bomen met in het midden een cirkel van witte tenten. Dit is de plek waar je komende twaalf dagen avonturen gaat beleven, vrienden maakt en nieuwe ervaringen gaat opdoen.

Op het terrein van Jeugdkamp Rogery heb je alle mogelijkheid om je eigen avontuur te creëren. ’s Avonds na de dagsluiting wordt het stil rond de tenten en kan iedereen naar bed. Ben je nog niet moe? Sluit dan de dag dan af bij het zelfgebouwde kampvuur en praat nog na over wat je die dag gedaan hebt. De volgende morgen starten we de dag met een heerlijk verse pap of een stevige boterham en gaan we de dag weer met volle energie tegemoet. De zangbundels komen tevoorschijn en uitdagende, vierstemmige liederen zullen worden gezongen. Het thema is de leidraad voor het kamp. Samen met de staf en je kampgenoten zal je hier steeds meer van ontdekken.

Belangrijkste info op een rijtje

Data
18-07-2020 t/m 30-07-2020
Prijs
€352,-
Leeftijd
14 t/m 17 jaar
Locatie
Kampterrein Rogery, Ardennen (BE)
Onder begeleiding van
Priester: Edith Schoneveld

Sport en spel

Een belangrijk deel van het kamp is sport en spel. Je wordt samen met een aantal kampgenoten ingedeeld in een groepje om het tegen andere groepjes op te nemen. Verschillende sporten en spellen komen aan bod waarbij aan het einde van het kamp een winnend groepje bekend gemaakt wordt. Dit komt tot een spetterend slot tijdens de sportdag. Na het eten en de middagrust lopen we met z’n allen het lange bospad naar beneden en start de “hillrun” van het dorp naar het kampterrein. De afsluiter van de sportdag is de volleybalwedstrijd tegen de staf.

Werkgroepen

Gedurende het kamp gaan we vijf keer uiteen in verschillende werkgroepen. Deze worden gegeven door de oudste kampelingen en hebben verschillende thema’s. Jij kan aan het begin van het kamp zelf kiezen voor een werkgroep die het beste bij je past. Ieder jaar zijn er weer nieuwe en uitdagende workshops die worden aangeboden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schrijven van eigen liederen bij het werkgroepje muziek, of het bouwen van een chillplek met het bouwgroepje. Behoor je tot de oudste deelnemers en lijkt het je leuk om zelf een werkgroep te organiseren? Dat kan! Gebruik je creativiteit en bedenk een leuke opzet voor de werkgroep die jij gaat geven.

Driedaagse

Ergens halverwege het kamp start de driedaagse. Tijdens de driedaagse trek je er samen met je wandelgroepje en een staflid op uit om een lange, tweedaagse wandeltocht te maken. Op dag één vertrekt je van het terrein van Rogery en is het de bedoeling dat je ’s avonds een eigen slaapplek weet te vinden. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen én een beetje geluk kan het zomaar gebeuren dat je in een luxe villa eindigt. Heb je het minder goed voor elkaar, dan bieden een hooischuur of een zacht grasveld uitkomst. Aan het einde van de tweede dag kom je aan op het driedaagse terrein, waar jullie je eigen tentje kunnen opzetten en we elkaar allemaal weer zullen zien. Op dag drie wordt de driedaagse afgesloten met een activiteit en komen we met de bus weer aan op het kampterrein.

Foto's

Eten op de brink, met je bord op je schoot. Spelen in de soap en je benen uit je lijf rennen bij de hillrun, wie wil dat nou niet?