Algemene informatie

Op het moment dat je met de auto het rotsige bospad richting het kampterrein opdraait, begint het avontuur van Jeugdkamp Rogery. Aan het einde van dit bospad wacht een glooiend grasveld, omgeven door bomen met in het midden een cirkel van witte tenten. Dit is de plek waar je komende twaalf dagen avonturen beleeft, vrienden maakt en nieuwe ervaringen opdoet.

Op het terrein van Jeugdkamp Rogery heb je alle mogelijkheid om je eigen avontuur te creëren. ’s Avonds na de dagsluiting wordt het stil rond de tenten en kan iedereen naar bed. Ben je nog niet moe? Sluit de dag dan af bij het zelfgebouwde kampvuur en praat nog na over wat je die dag gedaan hebt. De volgende morgen starten we de dag met een heerlijk verse pap of een stevige boterham. Zo gaan we de dag weer met volle energie tegemoet. De zangbundels komen tevoorschijn en uitdagende, vierstemmige liederen worden gezongen. Het kampthema vormt de leidraad voor de twaalf dagen waarop we samen zijn.

Belangrijkste info op een rijtje

Dit kamp is vol, er is een korte wachtlijst voor jongens en een lange wachtlijst voor meisjes.

Data
20 t/m 31 juli 2024
Prijs
€ 404
Leeftijd
14 t/m 17 jaar
Locatie
Kampterrein Rogery, Ardennen (BE)
Onder begeleiding van
Loes van den Heuvel

Sport en spel

Een belangrijk onderdeel van het kamp is sport en spel. Je wordt samen met een aantal kampgenoten ingedeeld in een groepje om het tegen andere groepjes op te nemen. Verschillende sporten en spellen komen aan bod. Sport en spel wordt bekroond met een spetterend slot: de sportdag aan het einde van het kamp. Na het eten en de middagrust lopen we met z’n allen het lange bospad naar beneden en start de “hillrun” van het dorp naar het kampterrein. De sportdag wordt traditiegetrouw afgesloten met de volleybalwedstrijd tegen de staf!

Werkgroepen

Gedurende het kamp gaan we verschillende keren in werkgroepen uiteen. Die werkgroepen worden door de oudste kampelingen geleid en hebben verschillende thema’s. Jij kan aan het begin van het kamp zelf kiezen welke werkgroep het beste bij je past. Elk jaar worden er weer nieuwe en uitdagende workshops aangeboden, bijvoorbeeld eigen liederen schrijven bij het werkgroepje ‘muziek’, of een chillplek bouwen met het bouwgroepje. Behoor je tot de oudste deelnemers en lijkt het je leuk om zelf een werkgroep te organiseren? Dat kan! Gebruik je creativiteit en bedenk een leuke opzet voor de werkgroep die jij alleen of samen met een andere kampeling wil geven.

Driedaagse

Ergens halverwege het kamp start de ‘driedaagse’. Op dag één vertrek je met je wandelgroepje en een staflid van het terrein van Rogery en ga je samen op zoek naar een slaapplek. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen én een beetje geluk kan het zomaar gebeuren dat je in een luxe villa eindigt! Heb je het minder goed voor elkaar, dan bieden een hooischuur of een zacht grasveld uitkomst. Aan het einde van de tweede dag kom je aan op het driedaagseterrein, waar we elkaar allemaal terugzien en iedereen zijn eigen tentje kan opzetten. Tijd om alle verhalen te delen! Op dag drie wordt de driedaagse afgesloten met een activiteit en nemen we met de bus terug naar het kampterrein.

Foto's

Eten op de brink, met je bord op je schoot. Spelen in de soap en je benen uit je lijf rennen bij de hillrun, wie wil dat nou niet?