Algemene informatie

Aan een bospad, omringd door dennenbossen ligt een groen weiland waar een wit tentenkamp is opgetrokken. Hier kijken de enthousiaste stafleden verlangend uit naar weer een nieuwe groep kampelingen om samen mee op avontuur te gaan.  Maak je klaar voor dagen vol belevenissen en activiteiten, met je gitaar bij het kampvuur zitten en dicht tegen elkaar aan kruipen. Haal de wandelschoenen weer uit de kast voor de driedaagse waarin je de hele dag zwoegt om in de avond een slaapplek te vinden. Kom je terecht in de schuur van de melkboer?

Jeugdkamp Rogery is de perfecte vakantie om even echt ontsnappen aan de drukke buitenwereld. Rol je matje uit en kruip lekker in je slaapzak om na de dagsluiting onder het genot van de betoverende avondzang weg te dromen. Om de volgende ochtend met volle energie de dag tegemoet te gaan. Tijdens het kamp is het thema de rode draad, waar je samen met de staf en je kampgenoten steeds dieper op in zal gaan.

Belangrijkste info op een rijtje

Voor dit kamp zijn geen plekken meer vrij

Data
06-08-2019 t/m 18-08-2019
Prijs
€346
Leeftijd
14 t/m 17 jaar
Locatie
Kampterrein Rogery, Ardennen (BE)
Onder begeleiding van
Priester: Edith Schoneveld

Sport en spel

Een van de actieve onderdelen van het kamp is Sport en Spel. Verschillende teams splitsen op om in verschillende sporten en spellen uit te blinken. Sporten variërend van voetbal, volleybal en frisbee tot spellen als steen-papier-schaar, twister, fruitsalade, etc. Dit leidt allemaal tot een groot hoogtepunt met de “hillrun” en de volleybalwedstrijd tegen de staf.

Werkgroepen

Iedere dag, na het zingen organiseren de stafleden workshops, die de kampelingen door het hele kamp heen zullen volgen. Je kan aan het begin zelf kiezen voor een workshop die past bij jou. Laat jij jouw humoristische en creatieve kanten zien tijdens het toneelspelen of ga je met je handen in de weer bij het bouwen van je eigen pizza oven? Elk jaar is er weer een keuze uit verschillende werkgroepen om iedereen een kans te geven precies te doen wat bij hen past. Heb je zelf een idee voor een toffe workshop, en wil deze voor een groep leeftijdsgenoten leiden? Dat komt goed uit! Deelnemers vanaf zestien jaar mogen namelijk met hulp van stafleden zelf een werkgroep voorbereiden en leiden op kamp.

Driedaagse

Ergens halverwege het kamp pakken we onze rugzak en trekken we onze wandelschoenen aan voor een wandeltocht. In groepjes splitsen de kampelingen zich op om door de Ardennen rondom Rogery te trekken. Na het einde van de eerste dag, zoeken de groepen zelf een slaapplek om de tweede dag vervolgens door te kunnen stappen naar het einddoel. Nadat iedereen zijn schoenen heeft uitgegooid om de voeten te luchten en hun tentje hebben opgezet gaan we de volgende dag naar een speciale activiteit toe. Hierna zullen we allemaal met vol verhalen en verlangen terug keren naar het Rogery kampterrein.

Foto's

Eten op de brink, met je bord op je schoot. Spelen in de soap en de benen uit je lijf rennen bij de hillrun, wie wil dat nou niet?