Algemene informatie

Aan het einde van een met gaten gevuld pad ontspringt een tentenkamp gevuld met een groep enthousiaste stafleden verlangend naar een beladen terrein met 70 jongeren klaar om het avontuur aan te gaan. Maak je klaar voor een dag vol belevenissen en activiteiten om met een gitaar rond het kampvuur te zitten en knus tegen elkaar aan kruipen. Haal de wandelschoenen weer uit de kast voor de meerdaagse waarin je een hele dag zwoegt om in de avond een slaapplek te zoeken. Kom je terecht in een schuur? Kan je lekker douchen? Of beland je toch in een weiland, gezellig tegen elkaar aangekropen.

Jeugdkamp Rogery is de perfecte plek om je als jeugd te ontwikkelen en even te ontsnappen van de drukke buitenwereld. Rol je matje uit en kruip lekker in je slaapzak om na de dagsluiting onder het genot van de betoverende avondzang om de volgende ochtend met volle energie de dag tegemoet te gaan. Tijdens het kamp zal er dieper op het thema worden ingegaan tijdens de thema avonden en verzorgt de priester twee keer een mensenwijdingsdienst.

 

Belangrijkste info op een rijtje

Data
06-08-2019 t/m 18-08-2019
Prijs
€346
Leeftijd
14 t/m 17 jaar
Locatie
Kampterrein Rogery, Ardennen (BE)
Onder begeleiding van
Priester: Edith Schoneveld

Sport en spel

Na goed te zijn uitgerust is het tijd om wat stoom af te blazen tijdens het Sport en Spel. Verschillende teams splitsen op om in verschillende sporten en spellen uit te blinken. Sporten varierend van voetbal, volleybal en frisbee tot spellen als steen-papier-schaar, twister, fruitsalade, etc. Dit lijdt allemaal tot een groot hoogtepunt met de “hillrun” en de volleybalwedstrijd tegen de staf.

Werkgroepen

Na het zingen laten de stafleden de kampelingen deelnemen aan verschillende werkgroepen die door het kamp heen lopen. Je kan aan het begin zelf kiezen voor een workshop die past bij jou. Laat jij jou creatieve kant zien tijdens het toneelspelen, ga je met je handen in de weer bij het bouwen van je eigen pizza oven. Elk jaar is er weer een diverse keuze uit verschillende werkgroepen om iedereen een kans te geven om uit te stralen. Heb je zelf een idee voor een toffe werkgroep en een groep leeftijdsgenootjes te leiden? Dat komt goed uit! Deelnemers vanaf zestien jaar mogen namelijk met hulp van stafleden zelf een werkgroep voorbereiden en leiden op kamp.

 

Driedaagse

Ergens halverwege het kamp pakken we onze rugzak en trekken we onze wandelschoenen aan voor een wandel-tocht. In groepjes splitsen de kampelingen zich op om door de Ardenne te trekken. Na het einde van de eerste dag lopen zoeken de groepen zelf een slaapplek om de tweede dag vervolgens door te kunnen stappen naar het einddoel. Nadat iedereen zijn schoenen heeft uitgegooid om de voeten te luchten en hun tentje hebben opgezet gaan we de volgende dag naar een speciale activiteit toe. Hierna zullen we allemaal met volle verlangen terug keren naar het Rogery kampterrein

Foto's

Eten op de brink, met je bord op je schoot. Spelen in de soap en de benen uit je lijf rennen bij de hillrun, wie wil dat nou niet?