Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze kampen? Wellicht kun je het antwoord daarop hieronder vinden.
Is dat niet het geval? Schroom dan niet om te mailen naar info@helioskampen.nl.

Vragen over kampjaar 2021
Antwoorden op vragen over kampjaar 2021 kun je hier vinden.

Wat heeft de Christengemeenschap met Helios te maken?
De kampen van Helios worden vanuit de Christengemeenschap georganiseerd. Om die reden gaat er bijvoorbeeld een priester mee op elk kamp, die de staf zal begeleiden en verantwoordelijkheid voor het kamp zal dragen. Ook zullen er tijdens het kamp diensten plaatsvinden. Meer daarover kun je lezen op de pagina ‘Over ons‘.

Ben ik zeker van een plek op het kamp van mijn eerste keuze?
Iedereen die zich voor 17 maart aanmeldt wordt op hetzelfde moment geplaatst. Zo snel mogelijk daarna ontvang je bericht over de plaatsing. Zijn er dan meer aanmeldingen dan dat er plek is? Dan zullen we de beschikbare plaatsen verloten.

Vanaf 17 maart worden aanmeldingen op volgorde van binnenkomst behandeld. Je ontvangt dan zo snel mogelijk na je aanmelding bericht over je plaatsing. Indien een kamp vol is, zullen nieuwe aanmeldingen op de wachtlijst worden geplaatst. Daarnaast is er de optie om bij een ander kamp geplaatst te worden waar nog wel plek is. Eventuele tweede kampkeuzes kun je in het aanmeldformulier doorgeven.

Is er nog plaats bij het kamp van mijn keuze?
Zodra er een kamp vol is, zullen wij dat op de website aangeven. Is het kamp al wel vol, maar staat dat nog niet vermeld op de website? Dan krijg je daar na jouw aanmelding zo spoedig mogelijk bericht over.

Tot wanneer kan ik me aanmelden voor de kampen?
Aanmelden voor een kamp kan in principe totdat het kamp begint, al sluiten de online aanmeldingen vaak al enkele weken daarvoor, waarna aanmelden alleen nog kan na contact met het secretariaat. Of jij of jouw kind geplaatst wordt, hangt vervolgens uiteraard af van de hoeveelheid aanmeldingen die reeds binnen zijn.

Tot wanneer kan ik mijn aanmelding ongedaan maken?
Je kunt je tot 7 mei (voor Winterkamp geldt 15 december) kosteloos terugtrekken. Er worden alleen 15 euro administratiekosten in rekening gebracht. Daarna zijn wij genoodzaakt de gehele kampprijs in rekening te brengen.

Is het eten op kamp bij de kampprijs inbegrepen?
Ja, in de kampprijs zijn de kosten voor het eten verwerkt. Dat geldt voor alle kampen van onze organisatie.

Er staat een foto op de website of in de folder waar ik niet zo blij mee ben. Wat kan ik daaraan doen?
Wij proberen de foto’s voor de website en de folder zo zorgvuldig mogelijk te kiezen. Als het desondanks voorkomt dat je niet blij bent met een foto op de website of in de folder, dan kun je contact opnemen met de Taakgroep Communicatie: communicatie@helioskampen.nl. We zullen vervolgens samen bekijken wat de beste oplossing is.