Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze kampen? Wellicht kun je het antwoord daarop hieronder vinden.
Is dat niet het geval? Schroom dan niet om te mailen naar info@helioskampen.nl.

Wat heeft de Christengemeenschap met Helios te maken?

De kampen van Helios worden vanuit de Christengemeenschap georganiseerd. Om die reden gaat er bijvoorbeeld een priester mee op elk kamp, die de staf zal begeleiden en verantwoordelijkheid voor het kamp zal dragen. Ook zullen er tijdens het kamp diensten plaatsvinden. Meer daarover kun je lezen op de pagina ‘Over ons‘.

Wanneer zijn de data voor de volgende kampzomer bekend?

Zodra de zomerkampen afgelopen zijn richten we ons op het volgende jaar. In het najaar maken we de data van de kampen bekend via de website en sociale media. De aanmeldingen openen eind november.

Ben ik zeker van een plek op het kamp van mijn eerste keuze?

Iedereen die zich uiterlijk 1 januari aanmeldt wordt op hetzelfde moment geplaatst. Zijn er dan meer aanmeldingen dan dat er plek is? Dan zullen we de beschikbare plaatsen verloten.

Wanneer hoor ik of ik mee kan op kamp?

Voor de zomerkampen doen we de plaatsing in januari. Je ontvangt eind januari bericht van ons of we je hebben kunnen plaatsen op het kamp van je 1e of 2e keuze of dat je op de wachtlijst staat.

Aanmeldingen die vanaf 2 januari binnen komen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Je ontvangt dan zo snel mogelijk na je aanmelding bericht over je plaatsing. Als een kamp vol is, zullen nieuwe aanmeldingen op de wachtlijst worden geplaatst. Daarnaast is er de optie om bij een ander kamp geplaatst te worden waar nog wel plek is. Eventuele tweede kampkeuzes kun je in het aanmeldformulier doorgeven.

Tot wanneer kan ik me aanmelden voor de kampen?

Aanmelden voor een kamp kan in principe totdat het kamp begint, al sluiten de online aanmeldingen vaak al enkele weken daarvoor. Daarna kan aanmelden alleen nog na contact met het secretariaat. Of jij of jouw kind geplaatst wordt, hangt vervolgens uiteraard af van de hoeveelheid aanmeldingen die al binnen zijn (zie hierboven).

Tot wanneer kan ik mijn aanmelding ongedaan maken?

Je kunt je tot 7 mei (voor Winterkamp 15 december) kosteloos terugtrekken. Er wordt alleen 15 euro voor administratiekosten in rekening gebracht. Daarna zijn wij genoodzaakt de volledige kampprijs in rekening te brengen.

Is het eten op kamp bij de kampprijs inbegrepen?

Ja, in de kampprijs zijn de kosten voor het eten verwerkt. Dat geldt voor alle kampen van onze organisatie.

Hoe gaat Helios om met sociale veiligheid?

Ons doel is om kampen te organiseren waarin iedereen, zowel deelnemers als stafleden en AV-leden, zich veilig kan voelen. Hier kun je daar meer over lezen.

Er staat een foto op de website of in de folder waar ik niet zo blij mee ben. Wat kan ik daaraan doen?

Wij proberen de foto’s voor de website en de folder zo zorgvuldig mogelijk te kiezen. Als het desondanks voorkomt dat je niet blij bent met een foto op de website of in de folder, dan kun je contact opnemen met de Taakgroep Communicatie: communicatie@helioskampen.nl. We zullen vervolgens samen bekijken wat de beste oplossing is.