Ga je mee op Winterkamp?

Hou je van avontuur? Wil je nieuwe vrienden ontmoeten? Winterkamp is er voor iedereen. Of je nou je hele leven op de piste hebt gestaan, of je nog nooit op wintersport bent geweest..  Voor iedereen staat een ervaren staflid klaar dat een groepje met eenzelfde niveau zal begeleiden. Waar de beginners beginnen met een pizzapunt of hun eerste afdalingen, zijn de gevorderden al bezig met zwarte pistes en vette trucjes. Iedere dag krijg je les en is de piste de hele dag voor jou. En heb je al eens meegedaan aan een groepsspel op de piste? Of eens afgedaald met een menselijke slalom? Op Winterkamp kan het allemaal!

Belangrijkste info op een rijtje

Het maximum aantal deelnemers is bereikt, nieuwe aanmeldingen komen op de wachtlijst.

Data
16 t/m 24 februari 2024
Prijs
€ 757
Leeftijd
14 t/m 17 jaar
Locatie
Stoos, Zwitserland
Onder begeleiding van
Ardan Heerkens

Praktisch

Samen met de staf en de andere deelnemers stap je vrijdagavond in de bus die ons naar het prachtige Stoos in Zwitserland brengt. Wanneer je de volgende dag wakker wordt, sta je tussen de prachtige Zwitserse bergen. We reizen dus gezamenlijk heen en terug. 

De kampprijs is inclusief reis, verblijf, eten, les en piste-pas. Materiaal is niet inbegrepen maar wordt indien nodig wel door de staf verzorgd. De kosten daarvan zijn:

  • Ski’s of snowboard:  ±€112,-
  • Ski- of snowboard schoenen: ±€56,-
  • Helm: ±€46,- (verplicht)

Stoos

Winterkamp vindt plaats in Stoos, een klein dorpje nabij de Vierwaldstättersee. Stoos ligt op 1300 meter hoogte en is alleen bereikbaar via een treintje dat vanuit het dal recht tegen de berg op rijdt. Wanneer je boven uitstapt, sta je in een winters paradijs: een sneeuwwit en autoloos dorpje waar arrensleeën rondgaan. Doordat het treintje de enige manier is om in Stoos te komen, blijven de massa’s wintersporters uit. Het skigebied is klein en overzichtelijk, maar biedt genoeg uitdaging voor zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders.

Avondprogramma

De sneeuwpret is natuurlijk niet alles. Er zijn activiteiten in en om het huis: gezellige spellen, gezamenlijk zingen, warme choco drinken en nog veel meer! Zo kan je na een lange dag op de piste weer warm en rozig je bed in kruipen, toegezongen worden door de staf en dromen over de witte bergen.

Avondsluiting

Elke avond, na het zingen, vindt onder leiding van de priester een avondsluiting plaats. Tijdens de avondsluiting heb je even een moment rust na alle intensieve momenten van de dag die bijna voorbij is. Na dit moment van inkeer is het tijd om je tanden te poetsen, je warme bed in te kruipen en begint de avondzang van de staf.

Foto's

Witte sneeuw onder een strakblauwe hemel en daar gaan ze: ingepakt in dikke jassen, mutsen en handschoenen en dan de piste op. Ga jij met ons mee?