Ga je mee op Winterkamp?

Winterkamp is er voor iedereen, van beginners tot gevorderden. Ga je voor het eerst op wintersport? Geen probleem. Voor iedereen staat een ervaren staflid klaar dat een groepje met een zelfde niveau zal begeleiden. Waar de beginners beginnen met de bochtjes en hun eerste afdalingen, zijn de gevorderden al bezig met de schansen en vette trucjes. En heb je wel eens meegedaan aan een groepsspel op de piste? Of wel eens afgedaald met een menselijke slalom? Op Winterkamp kan het allemaal!

Belangrijkste info op een rijtje

Data
18 t/m 26 februari 2022
Prijs
Nog niet bekend
Leeftijd
14 t/m 17 jaar
Locatie
Stoos, Zwitserland
Onder begeleiding van
Ardan Heerkens

Praktisch

Samen met de staf en de andere deelnemers reizen we per bus naar het prachtige Stoos in Zwitserland. Ophalen en wegbrengen vindt dus plaats in Nederland.

De kampprijs is inclusief reis, verblijf en pistepas. Materiaal is niet inbegrepen maar wordt indien nodig wel door de staf verzorgd. De kosten zijn:

Ski’s of snowboard:  ±€95,-
Ski of snowboardschoenen: ±€49,-
Helm: ±€35,-

Stoos

Winterkamp vindt plaats in Stoos, een klein gebied nabij de Vierwaldstättersee in Zwitserland. Het dorpje ligt op een hoogte van 1300 meter en is alleen bereikbaar met een klein boemeltreintje dat vanuit het dal de berg op en neer rijdt. Er rijden geen auto’s in het dorp en het is er vrij van massatoerisme gebleven. Dat alles zorgt ervoor dat dit unieke bergdorp zijn eigen sfeer heeft weten te behouden. Het skigebied is klein en overzichtelijk, maar biedt genoeg uitdaging voor zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders. Typisch voor het dorp zijn de arrensledes die het vervoer binnen het dorp verzorgen (ook onze bagage wordt daarmee omhoog gebracht!) en de plaatselijke boer bij wie elke dag verse melk gehaald kan worden.

Avondprogramma

Naast alle capriolen in de sneeuw, zijn er ook activiteiten in en om het huis: gezellig spelletjes spelen, gezamenlijk zingen, warme choc drinken en natuurlijk het avontuurlijke winterverhaal! Zo kan je na een lange dag op de piste weer warm en rozig je bed in kruipen en dromen over de witte bergen..

Zingen

Na het skiën en snowboarden is het tijd bij te komen in het sfeervolle huis en te genieten van een goede maaltijd. Wat is er fijner dan om dat te doen met mooie muziek? Elke avond zingen we met het hele kamp, onder leiding van een enthousiast staflid, de mooiste liederen. Het repertoire is gevarieerd: vrolijke en ingetogen liederen, van eenvoudige canons tot uitdagende vierstemmige stukken. Aan het einde van de week zijn we zo goed op elkaar ingespeeld, dat we voor de ouders een klein concertje kunnen geven!

Foto's

Witte sneeuw onder een strakblauwe hemel en daar gaan ze: dik ingepakt in wollen sjaals, mutsen en handschoenen de piste op. Ga jij ook mee?