Algemene informatie

Ben jij een avontuurliefhebber? Wil jij graag jonge mensen van over de hele wereld ontmoeten? Ga dan met ons mee op het International Youth Camp (IYC)!

Het kamp heeft elk jaar weer een nieuw thema, dat als rode draad door onze vierdaagse hike, workshops, sport en spel heen loopt. De avonden brengen we door onder de sterrenhemel, rond een kampvuur met een gitaar, onder het genot van warme chocomelk en een persoonlijk gesprek.

Elk jaar vindt IYC plaats op een andere locatie, in een ander land. De afgelopen jaren was het in Tsjechië, Frankrijk, Bosnië & Herzegovina, Portugal, Italië, Polen, Spanje, Zweden, Roemenië en België.

Als je op de hoogte wil blijven van alle voorbereidingen en updates van IYC, houd dan onze website en Facebookpagina in de gaten! Heb je vragen over IYC? Stuur dan een mailtje naar info@iycamp.com. Ons secretariaat zal jou zo snel mogelijk antwoord geven!

Belangrijkste info op een rijtje

Data
29 juli t/m 12 augustus 2024
Prijs
€ 432
Leeftijd
17 t/m 24 jaar
Locatie
Europa
Onder begeleiding van
Siobhán Porter Moora

Hike

Elk jaar heeft IYC weer een nieuwe, prachtige omgeving. Om daar optimaal gebruik van te maken gaat het hele kamp op een vierdaagse ‘hike’. Dat is een wandeltocht in groepjes, waarbij je iedere avond je eigen slaapplek zoekt. Het zijn dagen vol uitdaging, natuur en goede gesprekken. Na de tocht komt iedereen weer bij elkaar op het kampterrein, om vol verhalen met elkaar van de rest van het kamp te genieten.

Zingen

Op IYC wordt veel gezongen. Natuurlijk is er elke dag koorzang, maar ook bij het kampvuur en tijdens de hike wordt gezongen. Een hoogtepunt in het kamp is het concert dat we aan het einde van de twee weken aan de lokale bevolking geven.

Workshops

Een belangrijk onderdeel van het dagprogramma bestaat uit de workshops, die met veel enthousiasme en toewijding worden gegeven door één of twee deelnemers of stafleden. Daarin heb je de mogelijkheid écht iets nieuws te leren. Een greep uit de workshops van de afgelopen jaren: theater, koken, sport, land art, muziek, filmen, jongleren, fotografie, tekenen, bouwen, martial arts, humor, filosofie, poëzie. Aan het einde van het kamp geeft elke groep een presentatie op de ‘social evening’.

Foto's