Algemene informatie

Op een prachtig door olielampen verlicht terrein vindt Kinderkamp Rogery plaats. Overdag gaan we samen op avontuur, zodat we ’s avonds tevreden en voldaan kunnen luisteren naar de stemmen van de stafleden die ons in slaap zingen. Onder leiding van de tentleider onderneemt jouw tent elke dag iets anders: een hut bouwen, broodjes bakken of maskers maken. Voor het hele kamp zijn er activiteiten als een avondspel, zaterdagavondvieringen en een dagwandeling. En is het superwarm? Dan koelen we lekker af met een watergevecht. Het glooiende terrein zorgt voor een avontuurlijk kamp, maar door de geborgen opstelling van de tenten is er ook een ‘veilig thuis’.

Belangrijkste info op een rijtje

Er is plek voor jongens en een korte wachtlijst voor meisjes.

Data
6 t/m 17 augustus 2024
Prijs
€ 388
Leeftijd
10 t/m 13 jaar
Locatie
Kampterrein Rogery, Ardennen (BE)
Onder begeleiding van
Ardan Heerkens

Je eigen tent

De kinderen zijn naar leeftijd verdeeld over vier jongens- en vier meisjestenten. Op die manier beleef je het kamp met je leeftijdsgenootjes en maak je snel nieuwe vrienden. Je eigen tentleider neemt je overdag mee op avontuur en slaapt ’s nachts bij je in de tent.
Na het gezamenlijke ontbijt en het verhaal gaat het kamp uiteen in de verschillende tentgroepen. Elke groep heeft een eigen activiteit, bijvoorbeeld sporten, hutten bouwen of een toneelstukje voorbereiden. Met je tentleider en de kinderen uit je tent ga je dus soms op avontuur in de bossen, om vervolgens de knusheid van het kampterrein weer op te zoeken. Zo raak je snel vertrouwd binnen het grotere kamp.

Dagwandeling

De eerste dagen van het kamp verkennen we ons terrein. Samen met je tentleider bouw je aan je eigen tent, voeg je versieringen toe en zorg je dat het je eigen plekje wordt.
Daarna is het tijd om de omgeving te verkennen! Met het gehele kamp beginnen we ’s ochtends aan een lange wandeling. Onderweg zien we de heuvels van de Ardennen, donkere bossen en kunnen we de dorpjes in het dal van boven bekijken. Lunchen doen we in een grote kring in de natuur, waarna we weer genoeg energie hebben om de wandeling te voltooien.
Aan het einde van de middag komen we tevreden en voldaan terug op het kampterrein. Daar is het tijd voor de nodige ontspanning en het verzorgen van de voeten. Het is een prachtige wandeling die je niet snel zult vergeten!

Bonte dag & kampvuur

Al een paar dagen voor het einde van het kamp beginnen de voorbereidingen voor de bonte dag: er moet hout worden gehaald voor het kampvuur! Samen met de stafleden gaan we naar het bos om zo veel mogelijk hout te verzamelen. In de dagen daarna bouwen we een groot vuur en bereiden we acts voor om op de bonte middag te laten zien. De bonte dag is één groot feest: de keuken zet haar beste beentje voor, we spelen speciale spellen en op het podium voeren we allemaal acts op. Na de generale repetitie van onze liederen gaan we rond de houtstapel zitten. Met veel spektakel wordt het kampvuur ontstoken. Vanaf dan hoeven we ons over de kou geen zorgen meer te maken. Voldaan en met prachtige herinneringen kruipen we in bed en dromen we over de mooie acts en het hoge vuur.

Foto's

Volleyballen op het sportveld, een kledingestafette tijdens de sportdag en daarna eten onder de avondzon met z'n allen in de kring. Hutten bouwen, kampvuur, muziek maken, knutselen. Alles kan op Rogery. Alles wat je maar kan verzinnen.