Algemene informatie

Op Vakantie’vier’kamp kunnen volwassenen en kinderen ontspannen samen zijn. Heerlijk eten, interessante workshops, gekke activiteiten en bekoorlijke liederen vormen het recept voor een onvergetelijke ervaring op de Drentse heide.

Dit avontuur beleef je deels met je leeftijdgenoten, deels met je gezin en deels met het gehele kamp samen. Het verhaal loopt als een rode draad door ons kamp heen en heeft niet alleen voor de kinderen betekenis: volwassenen kunnen er eveneens waarde uit halen.

Ook volwassenen die niet met kinderen komen zijn welkom op het kamp. Kinderen kunnen daarentegen alleen onder begeleiding van een volwassene aan het kamp deelnemen.

Let op: Bij het aanmelden voeg je jouw kind toe aan jouw eigen aanmeldformulier.

Belangrijkste info op een rijtje

Dit kamp is vol, nieuwe aanmeldingen komen op de wachtlijst.

Data
21 t/m 30 juli 2024
Prijs
volwassenen: € 392
kind 7-10: € 306
kind 2-6: € 198
Leeftijd
2 t/m 10 jaar & Volwassenen
Locatie
Kampterrein Berka, Ruinen (NL)
Onder begeleiding van
Liga Skujina

Een zomerse gemeenschap

In tien dagen vormen we met elkaar een zomerse tentengemeenschap. ’s Ochtends zingt de staf je wakker met mooie liederen, om je vervolgens met de geur van pap naar de brink te lokken voor het ontbijt in de kring. Gedurende de dag zoeken we naar een goede balans tussen inspanning en rust: het gezamenlijk zingen, spelen en sporten wordt afgewisseld met het dagelijkse verhaal, de middagrust bij jullie tent en de cultische momenten met de priester. De staf staat garant voor een goed programma, de volwassen deelnemers wordt gevraagd om af en toe te ondersteunen. Spring een keertje bij in de keuken of help een spel voor te bereiden!

Kinder- en volwassenengroepjes

In de ochtend vertrekken alle kinderen naar hun eigen kindergroepje, verdeeld op leeftijd. Onder leiding van een staflid gaan ze bijvoorbeeld hutten bouwen, spelletjes doen of knutselen. Tegelijkertijd kunnen de volwassenen aan een van de workshops deelnemen. Die workshops worden door deelnemers georganiseerd en zien er elk jaar weer anders uit. In eerdere jaren kon je bijvoorbeeld beeldhouwen, spellen ontwerpen of je eigen biografie bestuderen. Volwassenen die behoefte hebben aan een rustige ochtend kunnen ‘deelnemen’ aan de Werkgroep Thee.

Kampvuur

Veel volwassen deelnemers ervaren het kampvuur ’s avonds als een van de fijnste en belangrijkste onderdelen van het kamp. Na de dagsluiting, voordat we onze tenten inkruipen, ontsteken we onder de Drentse sterrenhemel het vuur. Het is het ultieme moment om te zingen, na te praten over de dag of te filosoferen over het leven. En de warme chocolademelk kan natuurlijk niet ontbreken!

Bonte dag

We sluiten het kamp af met een spectaculaire bonte middag, waarvoor we alle verkleedkleren uit de kast (of eigenlijk: uit de tent) trekken. ’s Avonds, als de kinderen in bed liggen, verzamelen de volwassenen deelnemers en stafleden zich rond het kampvuur om op alle belevenissen terug te blikken. Misschien is de bonte avond wel het juiste moment om jouw ontdekte talenten of mooiste kampmoment met ons te delen?

Foto's

Samen zingen en muziek maken, wandelen over uitgestrekte heiden en velden en genieten van de poppenkastshow. Ga jij mee?