Algemene informatie

Een kamp waar volwassenen en kinderen ontspannen samen kunnen zijn. Heerlijk eten, interessante workshops, gekke activiteiten en bekoorlijke liederen vormen het recept voor een onvergetelijke vakantie op de Drentse heide. De staf zorgt ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen.

Dit avontuur beleef je soms met je eigen leeftijdgenoten, en soms met het gehele kamp samen. Het kampthema loopt als een rode draad door ons avontuur heen en heeft niet alleen voor de kinderen betekenis; volwassenen kunnen er eveneens waarde uit halen.

Ook volwassenen die niet met kinderen komen zijn van harte welkom op het kamp. Kinderen kunnen daarentegen alleen onder begeleiding van een volwassene aan het kamp deelnemen.

Let op: Bij het aanmelden voeg je jouw kind toe aan jouw eigen aanmeldformulier.

Belangrijkste info op een rijtje

Data
Zomer 2022
Prijs
2 jaar: gratis
3 - 7 jaar: € 180
8 - 10 jaar: € 278
Volwassene: € 346
Leeftijd
Kinderen 2 t/m 10 jaar & Volwassenen
Locatie
Kampterrein Berka, Ruinen (NL)
Onder begeleiding van
Marie-Hélène van Tol

Kinder- en volwassenengroepjes

In de ochtend vertrekken alle kinderen naar hun eigen kindergroepje, verdeeld op leeftijd. Onder leiding van een staflid gaan ze bijvoorbeeld hutten bouwen, spelletjes doen, vliegers maken, knutselen of een oventje bouwen. Tegelijkertijd kunnen de volwassenen aan een van de workshops deelnemen, die door een of meerdere deelnemers worden georganiseerd. Die workshops kunnen over van alles gaan! Voorgaande jaren kon je bijvoorbeeld beeldhouwen, schilderen, door toneel naar je eigen biografie kijken of de brieven van Paulus bestuderen.

Vrije middagen

Vakantie’vier’kamp is een kamp, maar ook een vakantie met het gezin. Daarom is er een aantal middagen waarop er geen activiteiten zijn, zodat elk gezin tijd heeft om de prachtige omgeving te verkennen. De Drentse heide en omgeving van Ruinen lenen zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten.

Kampvuur

Veel deelnemers ervaren het kampvuur ’s avonds als een van de fijnste en belangrijkste onderdelen van het kamp. Elke avond na de dagsluiting wordt onder de Drentse sterrenhemel het vuur ontstoken. Rondom het vuur wordt door de volwassen deelnemers en kampstaf gezongen, nagepraat over de dag en vooruitgekeken naar alles wat nog komen gaat.

Bonte dag

We sluiten het kamp af met een spectaculaire bonte middag, waarvoor alle verkleedkleren uit de kast, of liever: uit de tent worden getrokken. ’s Avonds, als de kinderen in bed liggen, verzamelen de volwassenen deelnemers en stafleden zich rond het kampvuur om op alle belevenissen terug te blikken. Misschien is de bonte avond wel het juiste moment om jouw ontdekte talenten met ons te delen?

Foto's

Samen zingen en muziek maken, wandelen over uitgestrekte heiden en velden en genieten van de poppenkastshow. Ga jij mee?