Algemene informatie

In Drenthe, vlak bij de Dwingelose Heide, gaat de staf samen met de kinderen het avontuur van Kinderkamp Berka aan: een combinatie van saamhorigheid, harmonie en nieuwe ervaringen. Hutten bouwen, toneel spelen, sporten met de tentgroepen, met het hele kamp zingen en luisteren naar het verhaal van de priester: elk jaar is het weer genieten! Een hoogtepunt van het kamp is de bonte middag, waarop acts worden opgevoerd, de keuken alles op alles zet en met ’s avonds natuurlijk een enorm kampvuur! Vanaf het moment dat je ’s ochtends door de staf wakker wordt gezongen, tot het moment dat je ’s avonds in je slaapzak wegdroomt bij de avondzang, is iedere dag er een om voor altijd te onthouden.

Belangrijkste info op een rijtje

Data
6 t/m 18 augustus 2024
Prijs
€ 395
Leeftijd
10 t/m 13 jaar
Locatie
Kampterrein Berka, Ruinen (NL)
Onder begeleiding van
Bart Hessen

Tententijd

De kinderen zijn naar leeftijd verdeeld over vier jongens- en vier meisjestenten. Elke tent heeft een eigen staflid: de tentleider die vriend, vriendin, zus, broer, papa en mama tegelijk is. De tentleider gaat de hele dag met jou en je tentgenootjes op avontuur en slaapt ’s nachts in je tent. Na het gezamenlijke ontbijt en het verhaal verteld door de priester, gaat het kamp uiteen en kan elke tent voor zichzelf aan de slag. Laarzenstokken worden gebouwd, de waslijn opgehangen, een bordenrek getimmerd. Of er wordt gewerkt aan een bouwwerk zoals een grote hut, een oven, een vlot of een dam. En wat dacht je van lekker knutselen, schilderen of sporten?

Thema

Elk jaar staat het kamp in het teken van een bepaald thema dat overal in het kamp is terug te vinden. ’s Ochtends vertelt de priester een vervolgverhaal dat aansluit bij het thema, (avond)spellen, maaltijden, toneelstukjes, de namen van de tenten: het verhaal verbindt alles. De afgelopen jaren stonden in het teken van Vikingen, Egypte, het Oude China en Griekenland. Wat dit jaar het thema wordt, is natuurlijk nog een verrassing…

Dagwandeling

Een van de avontuurlijkste dagen op kamp bestaat uit de dagwandeling. We trekken onze wandelschoenen aan, hijsen onze rugzak op de rug en zetten er stevig de pas in: de paden op, de lanen in!  We houden natuurlijk ook zo nu en dan pauze voor volksdansen en een nieuw hoofdstuk uit het verhaal, en wie weet, met mooi weer ook wel.. een bezoek aan het buitenzwembad in de buurt! Aan het einde van zo’n dag buiten komen we weer voldaan terug op Berka en voelt iedereen zich extra thuis op het kampterrein.

Foto's

Een kamp vol nieuwe vrienden en vriendinnen, lieve enthousiaste stafleden, muziek en toneel, wandelen over de heide, voetballen op het veld en dwalen door het bos.