Algemene informatie

In Drenthe, vlak bij de Dwingelose Heide gaat de staf samen met de kinderen het avontuur van Kinderkamp Berka aan: een combinatie van saamhorigheid, harmonie en nieuwe ervaringen. En ieder jaar is het weer genieten! Hutten bouwen, toneel spelen, sporten in de tentgroepen. En met het hele kamp zingen en luisteren naar het verhaal van de priester. Een hoogtepunt van kamp is de Bonte middag, waarop acts worden opgevoerd, de keuken alles op alles zet en ’s avonds natuurlijk… een enorm kampvuur! Vanaf het moment dat je ’s ochtends door de staf wordt wakker gezongen tot het moment dat je ’s avonds in je slaapzak wegdroomt bij de avondzang is iedere dag er een om voor altijd te onthouden.

Belangrijkste info op een rijtje

Data
20-07-2020 t/m 01-08-2020
Prijs
€345
Leeftijd
10 t/m 13 jaar
Locatie
Kampterrein Berka, Ruinen (NL)
Onder begeleiding van
Priester: Bart Hessen

Tententijd

De kinderen zijn naar leeftijd verdeeld over vier jongens- en vier meisjestenten. Elke tent heeft een eigen staflid: de tentleider die vriend, vriendin, zus, broer, papa en mama tegelijk is. De tentleider gaat de hele dag met jou en je tentgenootjes op avontuur en slaapt ’s nachts in je tent. Na het gezamenlijke ontbijt en het verhaal verteld door de priester, gaat het kamp uiteen en gaat elke tent voor zichzelf aan de slag. Laarzenstokken worden gebouwd, de waslijn opgehangen, een bordenrek getimmerd. Of er wordt gewerkt aan een bouwwerk zoals een grote hut, een oven, een vlot of een dam. En wat dacht je van lekker knutselen, schilderen of sporten?

Thema

Elk jaar staat het kamp in het teken van een bepaald thema dat overal in het kamp is terug te vinden. ’s Ochtends vertelt de priester een vervolgverhaal dat aansluit bij het thema, (avond)spellen, maaltijden, toneelstukjes, de namen van de tenten, het verbind alles. De afgelopen jaren stonden in het teken van Het Wilde Westen, De Middeleeuwen, Afrika, De Vikingen en Egypte. Wat dit jaar het thema wordt is natuurlijk nog een verrassing…

Dagwandeling

Een van de meest avontuurlijke dagen op kamp is de dagwandeling. We trekken onze wandelschoenen aan, hijsen de rugzak op de rug en zetten er stevig de pas in: de paden op, de lanen in!  We houden natuurlijk ook zo nu en dan pauze voor volksdansen en een nieuw hoofdstuk uit het verhaal, en wie weet, met mooi weer ook wel… een bezoek aan het buitenzwembad in de buurt! Aan het einde van zo’n dag buiten komen we weer voldaan terug op Berka en voelt iedereen extra thuis op het kampterrein.

Foto's

Een kamp vol nieuwe vrienden en vriendinnen, lieve enthousiaste stafleden, muziek en toneel, wandelen over de heide, voetballen op het veld en dwalen door het bos.