Loting

Zoals velen reeds opgemerkt hebben, worden de inschrijvingen voor de kampen dit jaar op basis van loting gedaan. Om hier helderheid over te verschaffen, volgt hieronder een korte uitleg waarom deze loting opnieuw (enkele jaren geleden gingen de inschrijvingen ook op deze manier) ingevoerd wordt.

Afgelopen jaren gingen de inschrijvingen voor onze kampen zeer snel: de kinderkampen zaten binnen enkele dagen helemaal vol. Omdat de verschillende communicatiestromen andere snelheden hebben, kwam het voor dat de kampen reeds volzet waren nog voor iedereen wist dat de inschrijving geopend was. Om iedereen een eerlijke kans te geven, is er daarom een loting ingevoerd.

Daarnaast was opvallend dat er veel kinderen uitgeschreven werden later in het jaar. Hierdoor kwam het voor, dat bepaalde kampen wachtlijsten van meer dan 20 kinderen in december hadden, maar in de zomer niet eens vol zaten. Met de loting hopen wij dat er bewuster gekeken wordt naar de planning voor de zomer en er minder uitschrijvingen plaats zullen vinden.