Algemene informatie

Het Wanderkamp is een zomers platform om je eigen thema’s binnen een open gemeenschap te ontdekken of onderzoeken. Het biedt de ruimte om tien dagen te ‘wanderen’, wat zoiets als ‘zelfontdekkend zwerven’ betekent. In verbinding met onszelf maken we contact met de ander. Zo komen we tot een uitwisseling over existentiële, maatschappelijke en spirituele thema’s. Alle (on)zekerheden die bij onze levensfase horen, kunnen op Wanderkamp gedeeld en bevraagd worden.

Samen geven we invulling aan het kamp. Het karakter van de activiteiten hangt dus elke zomer af van wie er meegaat en van wat iedereen inbrengt. De inhoud wordt namelijk door de volledige groep vormgegeven. Om het kamp mogelijk te maken is er wel een kadergroep die van tevoren de praktische en inhoudelijke kaders regelt, zoals locatie, eten en structuur van de dag.

Belangrijkste info op een rijtje

Data
1 t/m 11 augustus 2023
Prijs
€ 312
Leeftijd
21 t/m 35 jaar
Locatie
Europa
Onder begeleiding van
Mathijs van Alstein

Plenum

Elke dag volgen we met de volledige groep het plenum. Twee uur lang gaan we aan de slag met een thema of een bepaalde vraag. Die twee uur worden door één of meerdere ‘wanderaars’ georganiseerd, waardoor elke dag er weer anders uitziet. Het plenum kan meerdere vormen aannemen; denk aan een activiteit, workshop of lezing. Het uitgangspunt is dat het plenum een verdiepende activiteit is waarbij lichaam en geest actief worden aangesproken.

Open ruimte

Elke dag hebben we ook een open ruimte. Tijdens een gezamenlijk moment aan het begin kan iedereen zijn idee met de anderen delen, waarna je je bij een van de initiatieven kunt aansluiten. De open ruimte is het moment om met een kleiner groepje een thema uit te diepen, om de omgeving te gaan verkennen of om urenlang spelletjes te spelen. Kortom, om even je eigen ding te doen!

In actie

Wanderkamp is ook actie ondernemen. Zo nemen één of meerdere ‘wanderaars’ de hele groep elke avond mee in een avondactiviteit. Daarin kan van alles ontstaan: een open podium, levend stratego, samen muziek maken.. Ook is er een excursie waarbij we een aantal dagen op pad gaan en de natuur en de cultuur om ons heen ontdekken. Dit is een moment om uit te zwermen in de omgeving, om uiteindelijk opnieuw samen te komen op het kampterrein en elkaar over al onze avonturen te vertellen.

Startdag

Voorafgaand aan het kamp wordt er een startdag georganiseerd. Op deze dag gaan we nadenken over de invulling van het kamp en brengen we in kaart wat iedere deelnemer wil bijdragen. Zo kunnen alle deelnemers elkaar alvast leren kennen en goed voorbereid op kamp vertrekken. Dit jaar vindt de startdag plaats op 1 juli 2023.