Het Wanderkamp – van het Duitse woord ‘wandern’ , wat zoiets als ‘zelfontdekkend zwerven’ betekent – wordt georganiseerd voor en door studenten en jonge professionals van 21 tot 35 jaar, die zich in deze levensfase bezighouden met ontwikkelingsvragen zoals ‘hoe zet ik mijzelf in de wereld?’, ‘hoe blijf ik in verbinding met mijn idealen?’ en ‘hoe kan ik mijn idealen in de praktijk brengen?’ Het kamp wil jongvolwassenen aanspreken die zoekende zijn en die graag in gemeenschap tot een uitwisseling willen komen over existentiele, maatschappelijke en spirituele thema’s. Het kamp vindt plaats binnen de context van De Christengemeenschap, wat betekent dat er een priester meegaat die zich met deze thema’s en vraagstukken sterk verbonden voelt en hierover graag met de deelnemers in gesprek wil gaan. De priester verzorgt ook diensten en cultische dagsluitingen.

Belangrijkste info op een rijtje

Data
05-08-2020 t/m 14-08-2020
Prijs
€ 274
Leeftijd
21 t/m 35 jaar
Locatie
Europa
Onder begeleiding van
Mathijs van Alstein

Een belangrijk uitgangspunt van het Wanderkamp is: van ideeën naar doen en van doen naar ideeën, in uitwisseling met elkaar en in verbinding met jezelf. De zoektocht naar idealen en manieren om deze in praktijk te brengen aan de ene kant en het voeling blijven houden met deze idealen in de praktijk van het dagelijkse leven aan de andere kant vormen een wederzijdse inspiratie voor het tot stand komen van dit kamp. Ieder kamp wordt jaarlijks opnieuw gevormd. De leiding van het kamp ligt bij een kadergroep, waarvan alle deelnemers in principe lid kunnen zijn. In onderling overleg wordt een locatie gekozen en wordt samen een traject gegaan waarin de invulling van het kamp concreet vorm krijgt. Op deze manier wordt het Wanderkamp een zomers platform voor het ontdekken en uitvoeren van eigen thema´s binnen een open gemeenschap. Het kamp wil een plek zijn waar alle zekerheden en onzekerheden die bij deze levensfase horen gedeeld en bevraagd kunnen worden. Het wil een klein stukje gedeelde weg zijn op het lange pad van de eigen ontwikkeling.

Initiatiefruimte

Na het ontbijt en het zingen gaan we als deelnemers uiteen. Op een groot intiatiefbord kan je als deelnemer je initiatief van de dag met de anderen delen. Het staat je vrij hierbij ook anderen uit te nodigen en misschien samen op pad te gaan. Dit initiatief staat open voor alle deelnemers. Iedere dag kan je vrij deelnemen aan de initiatieven die deze dag worden aangeboden. Dit zal iedere dag plaatsvinden 11u tot 15u.
We spreken ons eigen initiatief aan. Waar ben jij ontzettend door geprikkeld en wil je graag met ons delen? Welke talenten heb jij de ander te bieden? Welke talenten heb je niet, maar wil je toch graag samen doen? Veel mogelijkheden die in de loop van de voorbereiding voor dit kamp kunnen ontstaan.

Plenum

In tegenstelling tot de initiatiefruimte, betreft dit dagdeel de volledige groep. Samen komen we in actie. Dit dagdeel kan zowel ons lichaam als ons denken in beweging brengen. Uitgangspunt is dat lichaam en geest actief worden aangesproken.
Dit onderdeel vindt iedere dag plaats van 16u tot 18u en zal door een wanderaar worden vormgegeven. Een activiteit, workshop, lezing, … Denk hier alvast over na. Wat kan jij aan de andere deelnemers meegeven?

Tweedaagse Actie Dagen

Het prachtige landschap waarin ons kamp zal plaatsvinden daagt natuurlijk ook uit om ontdekt te worden. Ook dit kamp zullen we bijgevolg met onze rugtas een aantal dagen op stap gaan. Gewapend met een degelijke basisuitrusting gaan we niet alleen de natuur maar ook de cultuur van de omgeving verkennen. Meer dan een trektocht, bieden deze twee actiedagen ons ook de ruimte om onze verbinding met de gemeenschap rondom ons uit te diepen.

avondactiviteiten

’s Avonds is het tijd om ons te verdiepen in een thema. Zoals we van het jeugdkamp kennen, kunnen de avonden afwisselend worden ingericht met inhoud, avondspelen, open podia, persoonlijke getuigenissen, enz.
Heb jij zin om eindelijk eens levend weerwolven uit te werken en te spelen met de groep? Heb jij uit je werkveld, studiegebied of persoonlijke biografie een aansprekende inhoud die je in een creatieve vorm met de groep wilt delen? Ben jij de perfecte veld-dj die een party wilt organiseren? Yes, dit zijn de momenten hiervoor.