Algemene informatie

Het Wanderkamp – van het Duitse woord ‘wandern’ , wat zoiets als ‘zelfontdekkend zwerven’ betekent – wordt georganiseerd voor en door studenten en jonge professionals van 21 tot 35 jaar, die zich in deze levensfase bezighouden met ontwikkelingsvragen zoals ‘hoe zet ik mijzelf in de wereld?’, ‘hoe blijf ik in verbinding met mijn idealen?’ en ‘hoe kan ik mijn idealen in de praktijk brengen?’ Het kamp wil jongvolwassenen aanspreken die zoekende zijn en die graag in gemeenschap tot een uitwisseling willen komen over existentiële, maatschappelijke en spirituele thema’s. Het Wanderkamp vindt plaats binnen de context van de Christengemeenschap, wat betekent dat er een priester meegaat die zich sterk met deze thema’s en vraagstukken verbonden voelt en daarover graag met de deelnemers in gesprek wil gaan. De priester verzorgt ook diensten en cultische dagsluitingen.

Een belangrijk uitgangspunt van het Wanderkamp is: van ideeën naar doen en van doen naar ideeën, in uitwisseling met elkaar en in verbinding met jezelf. Enerzijds de zoektocht naar idealen en manieren om die in praktijk te brengen, en anderzijds de verbinding met deze idealen in het dagelijkse leven vormen de inspiratie voor dit kamp. Elk kamp wordt jaarlijks opnieuw gevormd. De leiding van het kamp ligt bij een kadergroep, waarvan alle deelnemers in principe lid kunnen worden. In onderling overleg kiest de kadergroep een locatie. Samen wordt er een traject aangegaan waarin de invulling van het kamp concreet vorm krijgt. Op die manier wordt het Wanderkamp een zomers platform voor het ontdekken en uitvoeren van eigen thema´s binnen een open gemeenschap. Het kamp wil een plek zijn waar alle zekerheden en onzekerheden die bij deze levensfase horen gedeeld en bevraagd kunnen worden, een klein stukje gedeelde weg op het lange pad van jouw eigen ontwikkeling.

Belangrijkste info op een rijtje

Data
Zomer 2022
Prijs
€ 266
Leeftijd
21 t/m 35 jaar
Locatie
Europa
Onder begeleiding van
Mathijs van Alstein

Plenum

Het plenum vindt iedere kampdag met de volledige groep plaats . Samen komen we in actie. Dit onderdeel kan zowel ons lichaam als ons denken in beweging brengen. Uitgangspunt is dat het een verdiepende activiteit is waarbij lichaam en geest actief worden aangesproken.

Het plenum vindt elke dag plaats van 11 tot 13 uur en zal door een Wanderaar worden vormgegeven. Een activiteit, workshop of lezing.. denk er alvast eens over na: wat kan jij aan de andere deelnemers meegeven?

Initiatiefruimte

Na de lunch gaan we uiteen. Op een groot initiatiefbord kan je jouw initiatief van de dag met de anderen delen. Daarbij kun je ook anderen uitnodigen en samen op pad gaan. De initiatiefruimte zal elke dag van 14 tot 19 uur plaatsvinden.

Waar ben jij ontzettend door geprikkeld en wat wil je graag met ons delen? Welke talenten heb jij de ander te bieden? Welke talenten heb je niet, maar wil je toch graag samen ontwikkelen?

Tweedaagse Actiedagen

Het prachtige landschap waarin ons kamp zal plaatsvinden daagt natuurlijk ook uit om ontdekt te worden. Daarom zullen we met onze rugtas een aantal dagen op pad gaan. Gewapend met een degelijke basisuitrusting verkennen we niet alleen de natuur, maar ook de cultuur van de omgeving. Dit avontuur is meer dan een trektocht: de twee actiedagen bieden ook de ruimte om onze verbinding met de gemeenschap rondom ons te verdiepen.

Avondactiviteiten

’s Avonds is het tijd om ons in een thema te verdiepen. De avonden kunnen afwisselend worden ingevuld met inhoud, avondspelen, open podia, persoonlijke getuigenissen, enzovoorts.

Heb jij zin om eindelijk eens Levend Weerwolven uit te werken en te spelen met de groep? Heb jij uit je werkveld, studiegebied of persoonlijke biografie een aansprekende inhoud die je in een creatieve vorm met de groep wilt delen? Ben jij de perfecte veld-dj die een party wil organiseren? Yes, dit is jouw moment!