Mededeling:

Helaas moeten wij mededelen dat Wanderkamp dit jaar niet door gaat, wegens onvoldoende aanmeldingen. U kunt zich dus niet aanmelden voor het kamp van 2024.

 

Algemene informatie

Wat is Wanderkamp?

Wanderkamp is een zomers platform om je eigen thema’s op een vernieuwende manier te verkennen. Even uit de gewoonte van je dagelijkse routine, breng je tien dagen door in de heerlijke buitenlucht. Tijdens Wanderkamp ga je, vanuit jezelf, in verbinding met de ander over interessante persoonlijke, maatschappelijke en spirituele thema’s. Het is een plek voor verdieping én voor zomers plezier.

We eten samen, gaan op avontuur, spelen spelletjes en zingen. Je wordt uitgenodigd om initiatief te nemen en om anderen daarin uit te nodigen. We verleggen onze grenzen tijdens de wandeltocht en genieten van inspirerende activiteiten die ons uitdagen en verbinden met elkaar. Wanderkamp is de perfecte gelegenheid om jezelf te ontdekken, te groeien en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Op de website van Wanderkamp vind je alles wat je wil weten over wat je kan verwachten op kamp, wat je zelf kan en mag bijdragen, en alles om je praktisch voor te bereiden.

Heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar wanderkamp@helioskampen.nl!

Belangrijkste info op een rijtje

Data
23 juli t/m 2 augustus 2024
Prijs
€ 321
Leeftijd
21 t/m 35 jaar
Locatie
Locatie volgt
Onder begeleiding van
Ewoud Mahler

Voor wie?

Wanderkamp is voor wie zin heeft in een actief kamp én daar zelf aan wil bijdragen. Je host bijvoorbeeld een activiteit voor de groep, neemt anderen mee in een workshop of kookt het avondmaal. Dat is de kern van Wanderkamp: met elkaar geven we het kamp vorm. Dat maakt het elk jaar anders: wat we precies doen hangt samen met wie er allemaal meegaat en wat je er als deelnemersgroep van maakt.

Wanderkamp is een kamp voor jongvolwassenen van 21 t/m 35 jaar. Iedereen die zich kan vinden in wat Wanderkamp biedt is welkom, onafhankelijk van gender, afkomst, geloof of etniciteit.

Er wordt verwacht dat je verantwoordelijkheid kan nemen voor jezelf, je gezondheid, je behoeften, … en dat je actief bijdraagt aan het kamp op praktisch en inhoudelijk vlak. Je komt genieten én je komt iets brengen.

Plenum

Elke dag is er een plenum, een activiteit voor de volledige groep die door een van de deelnemers gehost wordt. Een plenum kan zowel ons lichaam als onze geest actief aanspreken en in beweging brengen. Het is een verdiepende activiteit, workshop, lezing, … waarbij we samen een centrale vraag of thema verkennen. Daarin ontmoet je jezelf en elkaar.

Open ruimte

Elke dag hebben we ook een open ruimte. Tijdens de open ruimte is alles mogelijk! Er is een gezamenlijk startmoment waarbij iedereen zijn idee met de anderen kan delen, waarna je je bij een van de initiatieven kunt aansluiten.

De open ruimte is het moment om met een kleiner groepje een thema uit te diepen, om de omgeving te gaan verkennen of om urenlang spelletjes te spelen. Kortom, om even je eigen ding te doen!

 

 

Tocht

Halverwege het kamp gaan we op tocht, even weg van het kampterrein. We dagen onszelf uit (op wat voor manier dan ook), om zowel als individu en als groep te groeien. Een deel van de tocht loop je in een kleiner groepje of alleen.

back to basics

Tijdens het kamp verblijven we midden in de natuur. Meestal is er op het kampterrein geen of weinig elektriciteit. We zorgen zelf op een of andere manier voor stromend water. We eten en leven buiten, slapen in onze zelf meegebrachte tentjes, wassen ons in zelfgebouwde douches, … Je brengt zelf mee wat je nodig denkt te hebben om elf dagen op die manier op kamp te zijn.