Update kampvoorbereidingen 19 april 2020

Beste ouder/verzorger,
Beste deelnemer,

Via deze weg willen we jullie een update geven over de impact van het coronavirus op (de organisatie van) de zomerkampen van Helios. Achter de schermen werken we op dit moment hard aan het mogelijk maken van de kampen voor aankomende zomer, maar zoals jullie zullen begrijpen vraagt dat wel om veel aanpassingsvermogen en is er ook nog veel onzeker.

De zomervakantie is nog veraf. Allereerst roepen we iedereen op om samen onze verantwoordelijkheid te nemen en alle maatregelen mee te nemen die voor de inperking van het coronavirus moeten zorgen. We hopen samen met iedereen dat onze maatschappij tegen de zomervakantie een gezonde samenlevingsvorm kan vinden, waar onze kampen hopelijk ook onderdeel van kunnen zijn.

We begrijpen dat er bezorgdheid is over de vorm waarin de zomerkampen in 2020 hun doorgang kunnen vinden. Daarover is op dit moment nog geen duidelijkheid. We volgen de richtlijnen van de nationale overheden op en zien deze als leidend in onze beslissingen. Tegelijkertijd voelen we ook hoe belangrijk de kampen nu kunnen zijn – juist na deze tijd van weinig sociaal contact en echte ontmoetingen. Dat geeft ons veel energie om door te gaan met de voorbereidingen.

Deze ongebruikelijke tijd maakt het echter moeilijk om ver vooruit te kijken. Speculeren over verschillende situaties heeft geen zin. Ons daar goed op voorbereiden des te meer. Daarom willen wij zowel de deelnemers als de vrijwilligers zo veel als mogelijk duidelijkheid geven. Uiterlijk 1 juni communiceren we een beslissing omtrent de (vorm van) doorgang van de zomerkampen van Helios in 2020. Daarbij blijft het voor ons ook essentieel om vast te houden aan onze kwaliteitsvereisten.

We hebben besloten om de uiterste datum waarop annuleren mogelijk is tegen slechts administratiekosten, met een maand te verlengen tot 7 juni. Dat geeft iedereen de ruimte om de ontwikkelingen in rust af te wachten. Mocht je nu al weten dat je niet mee kunt op kamp, dan horen we dat uiteraard wel graag zo snel mogelijk. Meer informatie over deze aanpassing en de financiële vragen die daarbij horen, kun je lezen in de veelgestelde vragen op onze website.

Ondertussen blijven we ervan overtuigd dat na deze tijd van verwarring en afzondering de kampen van Helios meer dan eens van toegevoegde waarde kunnen zijn. De verschillende staven en taakgroepen tonen nu ontzettende flexibiliteit en creativiteit in het voorbereiden van de kampzomer. Dit laat de enorme betrokkenheid en het warm hart van onze vrijwilligers voor de kampen zien. Daarover kunnen we alleen lof tonen.

Voor meer informatie en een antwoord op veelgestelde vragen verwijzen we jullie graag door naar onze website www.helioskampen.nl. Daar vind je een overzicht van veelgestelde vragen.

We kijken er meer dan eens naar uit om jullie allen op een van de prachtige kampterreinen met gezang te ontvangen.

Warme groeten, namens Helios,

Het bestuur.